Etusivulle
Uusin pääkirjoitus
Artikkelit
News in english
Tapahtumia
Yhteystiedot
Kirjakauppa

Tilaukset
Linkit
Lukijoiden mielipiteitä
Hintoja ilmoittelusta
Uusi reportteri
Vapaassa Sanassa aloittanut Vesa Lahtinen lupaa juttuja, joihin on helppo ottaa kantaa.

Kolumnit
Vapaassa Sanassa julkaistuja toimittajien kolumneja. Keväällä 2009 kolumneja on kirjoittanut Aku Karjalainen.

Toronto uudelle?
Mitä kaupungin perinteinen suomalaiskenttä voi tarjota tulokkaalle? Kaupungin "vanhat suomalaiset" varmasti yllättävät nykysuomalaisen, mutta kokemus voi olla kiinnostavakin.

Meille töihin?
Vapaa Sana ottaa vastaan Suomesta Centre for International Mobilityn kautta harjoittelijoita. Monikulttuurinen Toronto ja sen mediakenttä ovat todennäköisesti mielenkiintoinen kokemus. Muuhun palkkaamiseen VS:llä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia. Hakemukset hoitaa CIMO Helsingissä. Lue tästä mitä Vapaa Sana edellyttää.


Mikä ihmeen Vapaa Sana?

Vapaa Sana on riippumaton viikkosanomalehti, joka ilmestyy kerran viikossa Torontossa. Lehden nimi periytyy 1930-luvulta.

Nimi johtaa joskus lehteä tuntemattoman pitämään Vapaata Sanaa ns hengellisenä lehtenä. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Näillä sivuilla tarjoamme poimintoja sisällöstä, emme koko aineistoa. Vapaa Sana on tilauspohjainen lehti. Vuosikerta maksaa Kanadassa 100 dollaria ja GST-veron, nopeammin kirjepostina 150 dollaria.Tilaukset numeroon 1(416) 321 0808, klo 10-13 Toronton aikaa arkisin.

Yhtiömme

Kustannusyhtiö Vapaa Sana Press julkaisee viikkosanomalehtiä Vapaa Sana (Toronto) ja Canadan Sanomat (Thunder Bay). Yhtiön internetsivustot ovat www.vapaasana.com, www.canadansanomat.com ja www.finnishcanadian.com.

Yhtiön omistajapohja käsittää toistakymmentätuhatta kanadansuomalaista.

Kyselyjen johdosta ilmoitamme, että internetosoite vapaasana.net ei liity tämän kustannusyhtiön toimintaan.

Historiamme

Kesällä 2008 ilmestyi Lauri Toiviasen kirja Vapaan Sanan vaiheista. Tämän linkin takana voitte lukea myös VS:n 75-vuotisjuhlanumeron reportaaseja ja haastatteluja.


  
ARTIKKELI

Vapaa Sana aloitti 1931

 


 

 


Perustajapäätoimittaja Reynold Pehkonen. Iiro ja Maija Nummi muistelevat Reynoldia ja tämän vaimoa Hilmaa.

Vapaan Sanan ja Vapauden ero siellä toisella puolen nähtynä. Jules Paivio Juha Mäkisen haastattelussa.

Työyhteisöt vaihtuivat, Vapaa Sana pysyi.

Vain yhden jutun Pehkonen hylkäsi. 60-luvun lomittajan muistelmia

Vapaa Sana kesti kilpailun paineet. Tilanteita vuosien varrelta

Sanomalehti Vapaa Sana alkoi 1931 työväenlehtenä. Sen perustaminen liittyi Kanadan Suomalaista Järjestöä repineisiin linjariitoihin. Kaksi siihenastisen valtalehden "Vapauden" toimittajaa lähti perustamaan uutta lehteä. Toisen maailmansodan jälkeen Vapaa Sana muuttui paljolti konservatiivisia arvoja heijastavaksi lehdeksi. Alkuvuosistaan lehti teki siis huikean aatteellisen matkan. Viime vuosina Vapaata Sanaa on pyritty tekemään kaikille kanadansuomalaisille aatehistoriallisesta taustasta riippumatta. Oheinen Sami Suomalaisen piirros on julkaistu Vapaassa Sanassa 17/07 lehden täyttäessä 75 vuotta. Tässä koosteessa tarjoamme 28.4.07 ilmestyneen juhlanumeron aineistoa.


.

.

'