Etusivulle
Uusin pääkirjoitus
Artikkelit
News in english
Tapahtumia
Yhteystiedot
Kirjakauppa

Tilaukset
Linkit
Lukijoiden mielipiteitä
Hintoja ilmoittelusta
Uusi reportteri
Vapaassa Sanassa aloittanut Vesa Lahtinen lupaa juttuja, joihin on helppo ottaa kantaa.

Kolumnit
Vapaassa Sanassa julkaistuja toimittajien kolumneja. Keväällä 2009 kolumneja on kirjoittanut Aku Karjalainen.

Toronto uudelle?
Mitä kaupungin perinteinen suomalaiskenttä voi tarjota tulokkaalle? Kaupungin "vanhat suomalaiset" varmasti yllättävät nykysuomalaisen, mutta kokemus voi olla kiinnostavakin.

Meille töihin?
Vapaa Sana ottaa vastaan Suomesta Centre for International Mobilityn kautta harjoittelijoita. Monikulttuurinen Toronto ja sen mediakenttä ovat todennäköisesti mielenkiintoinen kokemus. Muuhun palkkaamiseen VS:llä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia. Hakemukset hoitaa CIMO Helsingissä. Lue tästä mitä Vapaa Sana edellyttää.


Mikä ihmeen Vapaa Sana?

Vapaa Sana on riippumaton viikkosanomalehti, joka ilmestyy kerran viikossa Torontossa. Lehden nimi periytyy 1930-luvulta.

Nimi johtaa joskus lehteä tuntemattoman pitämään Vapaata Sanaa ns hengellisenä lehtenä. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Näillä sivuilla tarjoamme poimintoja sisällöstä, emme koko aineistoa. Vapaa Sana on tilauspohjainen lehti. Vuosikerta maksaa Kanadassa 100 dollaria ja GST-veron, nopeammin kirjepostina 150 dollaria.Tilaukset numeroon 1(416) 321 0808, klo 10-13 Toronton aikaa arkisin.

Yhtiömme

Kustannusyhtiö Vapaa Sana Press julkaisee viikkosanomalehtiä Vapaa Sana (Toronto) ja Canadan Sanomat (Thunder Bay). Yhtiön internetsivustot ovat www.vapaasana.com, www.canadansanomat.com ja www.finnishcanadian.com.

Yhtiön omistajapohja käsittää toistakymmentätuhatta kanadansuomalaista.

Kyselyjen johdosta ilmoitamme, että internetosoite vapaasana.net ei liity tämän kustannusyhtiön toimintaan.

Historiamme

Kesällä 2008 ilmestyi Lauri Toiviasen kirja Vapaan Sanan vaiheista. Tämän linkin takana voitte lukea myös VS:n 75-vuotisjuhlanumeron reportaaseja ja haastatteluja.


  

SUOMI

KANADA

Kanadan hallitus kaatui

Kanadalaiset lähtevät vaaliuurnille keskellä talvea, mahdollisesti maanantaina 23. tammikuuta, opposition käytettyä enemmistöään ja manipuloitua hallitukselle epäluottamuslauseen maanantaina äänin 171–133.
Epäluottamuslauseen aiheena ei ollut budjetti tai perustuslailliset kysymykset kuten tavallista, vaan oppositiojohtaja Stephen Harperin (kons.) esittämä yksinkertainen lause: “Tämä alahuone on menettänyt
luottamuksensa hallitukseen.”
Konservatiivit saivat taakseen NDP:n ja Bloc Quebecois’n ja jalkeille myös sairaimmat alahuoneen
jäsenensä tähän äänestykseen, jonka lopputulos oli selvä alusta pi-täen. Pääministeri Paul Martin käveli tiistaina Rideau Halliin pyytämään kenraalikuvernööri Michaëlle Jeania hajoittamaan parlamentin.
Kampanjaa käydään heti tästä viikosta alkaen, mutta pääministeri on ehdottanut taukoa kaikenlaisesta
kampanjoinnista jouluksi, 23.12.–3.1. 2006 väliseksi ajaksi. Vaalikampanjan on oltava vähintään 36 päivän pituinen ja se antaisi toiseksi vaihtoehdoksi 16. tammikuuta maanantain. Konservatiivien vaalikassa on tällä kerralla vähintään kaksinkertainen liberaalien kampanjabudjettiin verrattuna.
Edellisen kerran vähemmistöhallitus äänestettiin nurin vuonna 1979. Joe Clarkin konservatiivien tilalle tuli Pierre Trudeaun enemmistöhallitus. Nyt ei kuitenkaan ole näkyvissä niin suurta muutosta, että kumpikaan pääpuolueista voisi muodostaa enemmistön varaan rakentuvan hallituksen. Liberaaleilla on kannatusta 35 prosenttia, Harperin toryillä 30. Normaalisti hallitseva puolue menettää 4-5 prosenttia kannatuksestaan kampanjan aikana, mikä jättäisi molemmat tasalukemiin ja uusi vähemmistöhallitus olisi ainoa lopputulos.
LT